21 Aralık 2018 Cuma

Yengeç Burcunda Dolunay & Burçlara Etkileri (22 Aralık 2018)


 22 Aralık 2018 saat 20:48’de Yengeç burcunda yılın son Dolunay’ı gerçekleşiyor. Aslan burcunun yükseldiği Dolunay haritasında; 5. Ve 11. Evler vurgu kazanırken, 6. Ve 12.evlerde dikkat çekiyor. Mc noktasında yer alan Uranüs; sürpriz değişim ve yenilikler olacağını gösterirken, 0 derecede gerçekleşen bu Dolunay, karmik ve kadersel açıdan önem kazanıyor.



  Geçmişle ilgili çok önemli yüzleşmeler yaşadığımız 2018 yılını Yengeç dolunayıyla kapatıyoruz ve yıl boyu yolumuzdan geçen, aklımızdan silinmeyen geçmiş konular bu Dolunay’la birlikte yeniden gün yüzüne çıkıyor… Geldiğimiz noktayı görmek, gitmemiz gereken yolu hatırlamak için bazen geçmişe dönmek iyidir. Acı bir olay yaşarken o olayın bize öğrettiği tecrübeleri hemen o an göremeyebiliriz. Hatırladığımızda içimizi yakan anılar; zamanla şifa bulur. Ve bir zaman sonra geçmişe baktığımızda, o olaylardan almamız gereken ders ve deneyimleri daha iyi görür hale geliriz. Geçmişin zaman zaman tekrar karşımıza gelme nedeni budur.

 Retroların hemen ardından yılı kapatırken yaşadığımız bu Dolunay;  2018’de yaşanan  ve olumsuz olarak tanımladığımız durumların, ruhumuzu ve duruşumuzu ne kadar büyüttüğünü ve güçlendirdiğini göstermek istiyor. Olan biten, geride ve geçmişte kalan her durumun hayrını görmeyi başardığımızda; geçmişi hatırlamak bize acı vermez.  Bu Dolunay’dan bir sonraki Yeniay ve Dolunay; Güneş ve Ay tutulması olarak gerçekleşeceği için; Dolunay etkisini çok güçlü hissediyoruz. Güçlü değişim ve yeniliklere adım adım yaklaştığımız bugünlerde; oldukça hassas, kırılgan, aceleci bir duygu durumunda olabiliriz.

Tutunduğumuz, bırakmak istemediğimiz konu ve kişiler ne kadar çok ise, bugünler o kadar depresif, melankolik ve mutsuz geçecektir. Geçmişi geri getirmeye çalışmak, yanlış olduğunu bir çok kez gördüğümüz halde, aynı yolda yürüyüp doğru sonuçlar almayı umut etmek vakit kaybıdır. Geçtiğimiz Yeniay’da bu süregelen alışkanlık ve davranışlara veda etmediysek; “Bu Dolunay; Ruhsal Özgürlüğümüze Yapılan SON çağrıdır.” Güneş’in Oğlak seyri ve önümüzdeki tutulma süreci çok sert ve keskin düşüşler yaşamamak adına; şimdiden hayatımıza yeni bir düzen vermeli ve ruhumuza iyi gelmeyen ilişkilerden, ortamlardan ve alışkanlıklardan vazgeçmeliyiz. Dolunay zamanları bırakmak ve özgürleşmek için oldukça etkilidir.

 Önümüzdeki 1 aylık süreçte ve 3 ay’a etki eden ekinoks haritasında; hayat çok gerçekçi davranacak ve yapamadığımızı düşündüğümüz konularda sorumluluk alarak yapabilirliğimizi kabul etmemizi isteyecek. Çalışarak, üreterek, elimizden gelenin en iyisini yaparak takdiri ilahiye güven duymamız; olumsuz durumları kolayca kabule geçmemiz gerekecek. Aşırı kontrolcü davranan, şartları yönetemediğinde gergin hisseden, egosunun hırslarına kapılan kişiler 2019 yılında güçlü kriz ve dönüşümlerden geçebilir ve Allah’a güven duyarak, O’na daha çok dönerek bu süreçleri kolaylaştırma yoluna girebilirler.

 Dolunay zamanı bastırılmış öfke, hazmedilemeyen duygu ve durumlar mide hastalıklarını tetikleyebilir. Hayata, akışa güven duymadığımız da ve kendimizi sevmediğimizde beslenme bozuklukları, aşırı yemek yeme isteği baş gösterebilir. Bugünlerde sindirim sistemimiz hassas olacağı için daha dengeli beslenme planları oluşturmak gerek. Önümüzdeki 1 aylık süreçte cildimiz, dişlerimiz ve eklemlerimiz daha hassas olabilir. Bol su içerek kireçlenme ve cilt bozukluklarının önüne geçebiliriz. Bedenimizi esneten pilates, yoga gibi sporlardan destek alarak daha sağlıklı ve zinde bir yaşama kavuşabilir, ruhsal & duygusal olarakta kendimizi çok daha güçlü hissedebiliriz. 

Kişisel güç ve iradenizi elinize alarak; hayal ettiğiniz yaşamı kendi ışığınızla var ettiğiniz, içinizdeki aşk ve sevgiyi güçlendirerek tüm yaşamınıza bereketle akıttığınız; muhteşem bir dolunay ve yepyeni bir yıl olmasını dilerim…

Aşk ile… J

Miray Ertuğrul

Bireysel Astroloji Danışmanlıkları, Şifa terapileri ve Ocak ayında başlayan Astroloji Eğitimi için detaylı bilgi ve randevu; uranusyen@gmail.com

Dolunay’ın Burcunuza Göre Etkilerini İzlerken;
Yükselen ve Ay Burcunuzla Birlikte İzlemeyi Unutmayın J

Koç

Boğa

İkizler

Yengeç

Aslan

Başak

Terazi

Akrep

Yay

Oğlak

Kova

Balık



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder