10 Eylül 2016 Cumartesi

Jüpiter Terazi Yolculuğu & Burçlar

9 Eylül 2016 Cumartesi günü Terazi burcuna giriş yapan Jüpiter, 10 Ekim 2017 tarihine kadar buradaki yolculuğuna devam edecek. Uranüs’le yapacağı karşıtlığa Plüto karesi eşlik edecek ve tüm bu etkileşimler hayat felsefemizde ve inançlarımızda önemli değişimlere sahne olacak…



Jüpiter güneşten sonraki en büyük gök cismidir ve güneş sistemi gezegenlerine ve dünyamıza göktaşı ve meteor düşmesini engelleyen koruyucu bir kalkan oluşturur. Dünyadaki yaşamımıza umut, inanç, hoşgörü, saygı, adalet, şans ve fırsat enerjisi yayar. Jüpiter aynı zamanda hedeflerimizle ve hareketlerimizle ilgilidir. Bulunduğu alanlarda özgüvenli, cesaretli ve motivasyonlu olmamızı sağlar. Amaçları olan, ne istediğini bilen ve inandığı yolda yürüyen inanlar Jüpiter’in bereketinden maksimum düzeyde yarar sağlar.

Bir iş kurduğumuzu hayal edelim… Kuruluşun ilk yılları işimizi belli bir düzene oturtabilmek için çok çalışmamız, emek harcamamız,  geleceğe umutla ve inançla bakmamız gerekir. Zamanla birlikte elimizden gelenin en iyisini yaptıktan sonra çalışmalarımız sonuç vermeye başlar ve kazancımız artar. Çıraklık döneminden ustalaşma evresine geçişle birlikte kendimize ve işimize duyduğumuz güven de artar. Rahat bir akışa sahip olur, şans ve fırsatları daha kolay elde edebilir hale geliriz. Jüpiter transitleri de bu örnekle benzerdir. Uzun zamandır çalıştığımız, çabaladığımız, emek verdiğimiz konuların mükafatı ve ödülü Jüpiter desteğiyle birlikte gelir.  Jüpiter bize fırsatlar sunar ancak bunları değerlendirmek bize ve çabamıza bağlıdır. Ne kadar çok emek verirsek bolluk ve bereket enerjimiz o kadar yüksek olur.



Jüpiter’in Terazi burcuna girişiyle birlikte önümüzdeki 1 yıl boyunca aşk, ilişkiler, ortaklıklar, adalet, diplomasi, barış, uyum ve denge konularında gelişme ve büyüme şansı yakalayacağız. İlişki kurmaya ve insanlarla uyumlu hareket etmeye önem vereceğimiz için bekar olan bir çok kişi güzel aşklara yelken açacak... Süreç boyunca yapılan evlilikler ve kurulan ortaklıklar uyum ve denge içinde ilerleyecek…

        Jüpiter Terazi geçişi boyunca;

  •  Sanata ve estetik güzelliklere, moda ve yeni trendlere olan ilgimiz artabilir.
  •  Zarif, kaliteli ve estetik olan güzellikler daha çok talep görecektir.
  •  Kişisel bakım, kozmetik ve estetik operasyonlar ön plana çıkabilir.
  •  Sanatın pek çok dalı bu geçişten olumlu etki alacak, yaratıcı eserler ortaya koyan yeni isimler tanıyacağız.
  •  Büyük aşklar, gösterişli düğünler, ses getiren ilişkiler ve iş dünyasında yapılacak olan büyük ortaklıklar oldukça vurgu kazanacak.
  •  Adalet, yargı ve hukuk temalarında olumlu gelişmeler bekleyebiliriz.
  •  İnsan hakları ve aile mahkemelerinde radikal düzenlemeler gündeme gelebilir.
  •  Bilim ve teknoloji dünyasını çok yakından etkileyecek ve günlük yaşantımıza eklenecek önemli buluşlar ve icatlar yapılacaktır.
  • Bilginin ve iletişimin gücü ön plana çıkabilir ve kişisel gelişimimize, eğitimimize, etkili iletişime önem verebiliriz.

Jüpiter Terazi Geçişi Boyunca Dikkat Etmemiz Gereken Gölgeleri;

  • İlişkilere bağımlı olmak,
  • Karşı tarafı memnun etmek adına kendi isteklerimizi geri plana atmak ve özsaygımızı zedeleyebilecek durumlara fırsat vermek,
  • Dışımızın güzelliğine ve dış çevreye odaklanıp öz’den uzaklaşmak, 
  • Bireysel alanımız için adaleti savunurken, karşı tarafın haklarını gözden kaçırmak,
  •   Lüks ve kaliteli tüketime, konforlu bir hayat yaşamaya fazla önem vermek,
  •  Ekonominin tüketimi artırmayı amaçlayan oyunlarına kapılmak ve maddi konularda müsrifliğe kaçmak…



Jüpterin Plüto ile sert görünümler gerçekleştireceği Kasım (2016), Mart, Nisan, Ağustos (2017) tarihlerinde; inançlarımız konusunda hırs yapabilir, düşüncelerimizi karşı tarafa kabul ettirebilmek adına manipülatif davranışlara çekilebiliriz. Hukuksal yargı sisteminde ve adaletin bulunduğu konularda güç savaşları gündeme gelebilir. Uranüs’le olan karşıtlığı; Aralık 2016, Ocak, Şubat, Mart, Eylül aylarında gerçekleşecek ve bu dönem öngörmekte zorlandığımız sürpriz ve radikal gelişmeler yaşanacak. Beklenilmeyeni beklemeli, şaşırmaya hazırlıklı olmalıyız. Mevcut düzene ani gelişmeler getirecek olan bu etkinin olumlu tarafları da olacak. Zihinsel ve ruhsal yapımızda aydınlanma, uykudan uyanma, orijinal ve yenilikçi düşünceler, buluşlar ve icatlar inanç sistemimizde modern gelişimi destekleyecek…

Ağustos 2017 tarihinde Satürn’le karşılıklı ağırlama pozisyonunda yer alan Jüpiter; inançlarımızı kalıcı bir şekilde hayata geçirebilmemize ve bunu yaparken çevremizden güzel destekler alabilmemize yardım edecek… Geçtiğimiz yıl gökyüzünde hava elementi eksikti. Ve bu eksiklik hepimizin yaşamında, iletişimsel konularda, düşünce yapımızda zorluklara sebep oldu. Obkektif olmakta çok zorlandık. Herkes kendi fikrinin ve inancının en doğru olduğunu iddia etti. “Jüpiter’in hava elementi bir burca giriş yapmasıyla birlikte gökyüzündeki gezegenler arasında element dağılımı eşitlendi. “ Artık insanların görüşlerine saygı duyacak, kendi fikirlerimizi daha yapıcı bir dille ifade edebilecek, zihinsel ve iletişimsel konularda rahat bir akış elde edeceğiz.

Birlik içinde hareket etmenin ve sevgi dolu yaşamanın güzelliğine erişeceğimiz muhteşem bir süreç olmasını dilerim…

Aşk’la dolsun bütün hücreleriniz… :)

Işık ve Sevgiyle…

Miray Ertuğrul

Jüpiter Terazi Geçişi Burcunuzu Nasıl Etkiliyor ?

                                                                       Koç




                                                                          Boğa



                                                                    İkizler




                                                                      Yengeç


                                                                     Aslan



                                                                    Başak



                                                                      Terazi




                                                                       Akrep



                                                                         Yay



                                                                          Oğlak



                                                                      Kova


                                                                      Balık






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder