16 Ağustos 2016 Salı

Kova Burcunda Ay Tutulması & Burçlar ( 18 Ağustos 2016 )

 18 Ağustos 2016 Perşembe günü saat 11:26’da Kova burcunda Ay tutulması gerçekleşiyor ve Kova – Aslan eksenindeki tutulma serisi başlıyor. Sabit burçlarda gerçekleşen tutulmalar; etkisini yavaş yavaş ve uzun süre göstermeye devam eder.   Tutulma etkilerini + ve – 2 hafta boyunca hissetmeye ve yaşamaya devam edeceğiz. Tutulma haritasında Akrep burcu yükseliyor, Ay ve Güneş karşıtlığı 4. Ve 10. Ev hattında yer alıyor. Tutulma yöneticisi Rx-Uranüs, Ay ve Güneş’le etkileşim içinde, klasik yönetici Satürn asc yöneticisi Mars’la kavuşumda, Neptün etkisi altında, 2.evde yer alıyor…

 Güneş ve Ay Tutulmalarının gerçekleştiği tarihler, dolunay ve yeniay enerjilerinin dünyaya çok güçlü etki ettiği zamanlardır. Tutulmalar ekinoks tarihlerine yakın zamanlarda gerçekleşir.  Ay, Güneş, Dünya’nın aynı enlem üzerinde, birbirine çok yakın olduğu zamanlarda yaşanır. Gökyüzünde meydana gelen bu güçlü akımlar yeryüzünde de önemli değişimlere neden olurlar. Eski astrologlar tutulma zamanlarını korkuyla karşılarken, modern astrologlar bu dönemleri gelişim, arınma, yenilenme  ve fırsat zamanı olarak tanımlıyor.

 Burçlar kuşağındaki Aslan ve Kova aksı, akıl ve kalp dualitesiyle ilişkilidir. İnsanlığa sunduğumuz paylaşımları, sosyal grupları, toplumsal amaçları, kendimizi özgürce ifade ettiğimiz, bilginin gücünü sunduğumuz, sahnede olduğumuz, hayattan keyif aldığımız temaları ifade eder. Aslan burcu Güneş’ten aldığı yaşam enerjisiyle, yaratıcının sesini kalpten duyabilmeyi anlatır. Cömertliği ve yüksek ışığı; yaratıcının ihtişamını yansıtmaktadır. Kova burcu ise mitolojide tanrının habercisi olarak bilinen Hermes (Uranüs) ‘le tanımlanır. Bilgiyi sezgiyle sentezleyerek doğruluğu bulabilme, herşeyi yaratanın geleceğe yüklediği umuda sarılabilmeyi anlatır.  18 Ağustos 2016 da başlayan Kova – Aslan tutulmaları, 21 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecek.

 Ay tutulmaları tamamlanma ve sonlanma enerjisi taşır. Halı altına süpürdüğümüz, bastırdığımız ne kadar duygu ve öfke varsa; tutulma zamanı o kadar gergin ve huzursuz hissederiz. Bilinçaltımızın bilinçdışımıza yansıdığı bu zamanlar; aşamadığımız sorunları görerek aşmak ve gelişmek için çok destekleyicidir. Yaşamımızda gelişen olaylar ve insanlarla olan ilişkilerimiz, olaylara verdiğimiz tepkiler; değişim gereken noktaları görmemize yardım ediyor. Bunun için işaretleri okumalı, değişime direnç göstermeden yenilenmeye istekli olmalıyız. Bugünlerde gördüğümüz rüyalar, yaşadığımız olaylar önemli mesajlar veriyor. Yoğun enerji akışı; fizisel ve ruhsal rahatsızlıklara, baş dönmesi ve baş ağrısı, tansiyon iniş çıkışları, halsizlik gibi durumlara neden olabilir.



 Özgürleşme isteğimizin yüksek olduğu bugünlerde, bizi esir alan alışkanlıklardan vazgeçmek için güçlü bir istek duyabilir ve bunu normal zamanlara göre daha kolay gerçekleştirebiliriz. Üzerimizde baskı yaratan toplumsal kurallara, ahlaki değerlere ve kalıplaşmış geleneksel fikirlere isyan edebilir, modern düşünceleri savunabiliriz. Kendi doğrularımızı yaşama ve bireysel alanımızı koruma dürtüsü yüksek olacaktır. Uranüs frekansıyla birlikte tutulma zamanı sürpriz ve beklenmedik olaylar yaşayabiliriz. Şaşkınlığa neden olabilecek olan bu olaylar, ihtiyaç duyduğumuz heyecan ve farklılık isteğini gündeme getirebilir. Düşüncelerimizin hız kazanmasıyla birlikte, bilgilerimizi paylaşmak ve yeni bilgiler öğrenmek isteyebiliriz. Teknolojik gelişmeler, uzay, astroloji, bilim dünyasında yaşanan gelişmeler ve yeni buluşlar sohbetlerimiz arasında sıkça yer alabilir.

 Tutulma tarihinden hemen sonra gökyüzünde önemli görünümler gerçekleşecek ve Eylül ayında 2 tutulma daha yaşayacağız. Bu dönem hepimiz için yorucu olabilir. Çünkü bu süreç zihinsel, fiziksel ve içsel bir değişim dönemidir. Değişim farkındalıktır. Değiştirmek istediğimiz herşeyin farkında olmalıyız. Çünkü sistem ders ve deneyim aldığımızı farkettiğinde, değiştirmek istediğimiz şeyler için sonsuz sayıda olasılık karşımıza çıkartacaktır. Burada en önemli olan nokta, insanların değişimi nasıl seçtiğidir. Değişim zihinde değildir. Değişim; kalpte başlayıp, içselleşip, hayatın akışına karıştığında, hareketlerimize yansıdığında gerçekleşir…

“ İnsan içinden yenilenmeyince, dışından eskir. “ (Nazan Bekiroğlu)

 Tutulmayla birlikte Aslan ve Kova burçları için önemli bir dönem başlıyor. Başak, Balık, Akrep, Boğa, İkizler ve Yay burçları da süreç boyunca en çok etki alan grup arasında… Tutulma etkilerini okurken veya dinlerken yükselen burcunuza göre dinlemelisiniz. Profesyonel danışmanlık alarak tutulmalar hakkında en doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Danışmanlık hakkında bilgi almak için miray.ertugrl@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

Tutulma Türkiye Gündemini Nasıl Etkiliyor ?
  Satürn’ün düz harekete geçmesiyle birlikte ordu ve askeri kuvvetlerde yeni düzenlemeler gündeme gelebilir. Yakın geçmişte alınan bazı kararlarda bir takım değişiklikler yapılabilir.  13 Ağustos itibariyle ordu, sağlık sektörü, işçi hakları ve gıda sektöründe alınan kararlar uzun süreli ve kalıcı olacaktır.

 Kova-Aslan eksenindeki başlayan tutulmalarla birlikte Türkiye gündeminde dini konular ve bu alanda yapılacak değişiklikler ön plana çıkmaya başlıyor… Kanunlarda, mahkemelerde, hukuk ve yargı sisteminde ses getirecek değişimler yaşanabilir. Üniversite ve yüksek öğrenim alanında da yeni düzenlemeler söz konusu olacaktır.

 Tutulmanın etki edeceği ve gelişmelerin 2019 yılına kadar devam edeceği bir başka konu ise, ithalat - ihracat ve komşu ülkelerle olan ilişkilerimiz olacaktır. Basın, yayın, medya kuruluşları, eğitim sektörü, trafik cezaları, nakliye işleri, toplu taşıma araçları ve ulaşım sektörlerinde de yaşanacak önemli değişimler ve yeni düzenlemeler başlıyor…




 Tanrı, her çocuğun hayatta daima kendi sorumluluğunu almasını ister. Yüzleşmek sadece bizim kendimize olan dürüstlüğümüz sayesinde gerçekleşir. Dürüstlük ise, insanın kendi içindeki çok boyutlu benliklerini tanımasıyla mümkün olacaktır. Hiçbirimizin görevi egomuzu öldürmek değil, onunla anlaşabilmek için ilk önce onu tanımaktır. Öldürme, yok etme gibi duygular içsel olarak hala savaşma yemini taşıdığımızı gösterir. 

 Tüm değişimleri sevgiyle kabul etmenizi ve bütün esaretlerden özgürleşmenizi dilerim...

Sevgi, umut ve ışıkla...

Miray Ertuğrul 

Tutulmanın Burcunuza Göre Etkileri 


Koç 


Boğa



İkizler 




Yengeç



Aslan



Başak


Terazi



Akrep



Yay



Oğlak



Kova



Balık 


1 yorum:

  1. burç yorumlarını video haliyle sevdiğim söylenemez. okumak daha pratik.

    YanıtlaSil