28 Mart 2017 Salı

Karma Zincirlerini Kırmak; Karmik İlişkiler ve Ruh Eşleri..

Karmik ve kadersel olarak tanımladığımız ilişkiler ruhsal olarak aydınlatıcı deneyimler getirir ve diğer ilişkilere göre daha zorlayıcı travmatik etkiler, olaylar yaşatabilir. Hayatımızda tekrarlayan ilişki modelleri; karmalarımızın hangi konuda olduğunu net bir şekilde görebilmemizi sağlar. İnsanın ruhsal uyanışı aşk ve sevgiyle başlar. Kimileri aşk'tan korkar kaçar, kimileri bekleyerek uçmayı öğrenir. Ve hayatımız da uyanış olarak tanımladığımız olaylar ruh eşleriyle gelir, farklı yüzler ve aynı olaylarla rengini, kokusunu belli eder.



Ruh ikizi ve ruh eşi birbirinden farklı tanımlar olmakla birlikte, birbiriyle çok karıştırılır. Ruh eşleri aynı ruh ailesinden geldiğimiz kişilerdir ve bu yolda aydınlanmayı seçtiysek, frekanslarımıza göre ruh eşlerimizi hayatımıza çekeriz. Ruh ikizi ise, kadın ve erkek dualitesinin TEK olduğu RUH bütünlüğünün, dünyevi hayatta aşk bulmuş ve kadın - erkek dualitesine bölünmüş halidir. Her insan ruh ikiziyle karşılaşmaz ve ruh ikiziyle karşılaşanların hayatı bir daha eskisi gibi olmaz. Fakat bu karşılaşma çok sarsıcıdır ve mutlu birliktelik oldukça zordur. Ruh ikizimizi bulma ihtimalimiz, ruh eşimizi bulma ihtimalimize göre daha düşüktür. Tekamül seviyemizin mertebesine göre ruh ikiziyle karşılaşma ihtimali doğar ve ruh ikizini bulmak nadir görülür.

Ruh eşlerimizle ilk karşılaşmada çok yakın hissederiz ve daha önceden tanıyormuş hissi yaşarız. En sevgili hayat arkadaşımız, en yaralayıcı acı veren aşkımız, yakın arkadaşlarımız, bir kez görüp bir daha hiç görmediğimiz herhangi insanlar, yolda yürürken göz göze geldiğimiz bazı kişiler de ruh eşimiz olabilir. İlk seçimler ve deneyimler genelde daha karanlıktır. İçimizdeki ışığı ortaya çıkarmak için, anima - animus karakterlerimiz olan gölge ilişkileri ve kişileri kendimize çeker, bazen karanlıkta kalmayı seçerek, zamanla aydınlamaya başlarız . Astrolojik haritalara göre yükselenin, verteks ve güney ay düğümüyle karşılıklı bağlantılarında ruh eşi kavramının çok güçlü olduğunu gözlemliyorum. Astroloji haritalarımızda ruh eşi göstergesi olarak baktığımız çok farklı teknikler, haritalar ve göstergeler var. Ancak ruh eşimizin kim olduğunu anlamak ve farketmek için gezegenlere ya da haritalara ihtiyacımız yok. Ruh eşlerimizi, hayatımızın en büyük dönüşümünü yaşatan aşklar, unutamadığımız ve geride bırakmakta zorlandığımız, zaman zaman karşımıza çıkan, kendini hatırlatan ama ne istediği belli olmayan patolojik ilişkiler gibi olarak tanımlayabiliriz.

Bu ilişkilerde kaçma isteği ve korkular çok daha güçlü bir şekilde açığa çıkar ve dönüştürmek karşılıklı çaba ve eyleme dönüşmüş spritüellik gerektirir. Bazen yaşananlar çok kısa kalır ve iki taraf içinde uygun zaman kavramı uyuşmaz ve kişiler bir araya gelemez. Fakat bu karşılaşmayla ilgili öğretiler yıllar boyu sürer ve kişiler ne kadar direnç göstererek kaçarsa, geliştici ve öğretici olayları o kadar sert ve kaçınılmaz olur. Ayrılığa ve yol ayrımına kabul gösterıememekte gelişimi durdurucu faktörlerden biridir. Plüto açıları kuvvetli olduğunda bu durumlar çok daha sık yaşanır ve günümüzdeki bir çok "derin ilişki" modeli olarak gördüğümüz ilişkilerin ruhsal altyapısı güçlüdür. Uzun yıllara dayanan ruh eşi ilişkilerini yürütmek zorlu ve bir o kadar aşk ve gelişim dolu günleri getirir. Hayatımızın dönüm noktaları zamanlarında, dengeye ihtiyaç duyduğumuzda, ihtiyaç duyduğumuz parçamızı alanımıza çekeriz. Herşeyi yaratan yarattıklarını hiç bir zaman yanlız bırakmaz. Yaratılan bu duyguya kapıldığında benzer ruhu gelerek ona bütünlüğünü hatırlatır ve yola devam edebilmesi, aşamadıklarını aşabilmesi için destek olur, sevgi verir. Bazen bir mesajla, yazıyla umut olur. Bu kişi bazen bir eş, bazen bir dost, bazen de hiç tanımadığımız bir insanla ve aracı desteğiyle gelir.

Hayat sahnenizdeki roller değiştiğinde, yaşadıklarınızı yaşatabilecek konuma geldiğinizde karma zincirinin asıl kilidi tavrınızla çözülür... Yaşadığınız kötü olayları karşı tarafa yaşatmayarak, intikam almadan ve rekabet etmeden bütün karmalarınızı dönüştürmeyi başarabilirsiniz. Aşk geldiğinde acı çekmekten korkmamalı, İNSAN'ın yaşayabileceği tüm duyguları yaşayabileceğinizi tüm cesaret ve gücünüzle ortaya koymalı ve sevmekten kaçmamalısınız. Kalp bağı kurmak kalp sağlımız için çok gereklidir. Kalbinizle ilgili hastalıklarınız ve ağrılarınız varsa aşık olmaya niyet edin. <3 :)

"Unutma, verdiğin her şey sana geri döner. " :)
Hakettiklerinin yaşamında tezahür etmesi, görünür olması için umudunu kaybetmeden yürümeye devam et... Ruh eşine ve doğru kişiye henüz ulaşamamış olman, ulaşamayacak olduğunu ifade etmiyor. Geçmişte karşılaştığın ve geride bıraktığın eşlerine teşekkür et ki tekamülün tamamlansın... Yüreğin hafiflesin... Yolun açılsın... Aşkla dolsun kalbin... Ve o kişi hayatına gelebilsin... Başkalarını zihninde yaşatarak alanını kapattığını hatırla...

Ve gerçek eşine ulaştığında, aşkını Aşk'ı yaratana şükrederek yaşadığın sevgi ve huzur dolu yaşamın olsun...

YeniAy niyeti ve Aşk ile...

MirAy Ertuğrul
Venüs retrosunda ilişkilerinizle ilgili yaşadığınız sorunları tespit edebilir, aydınlık ilişkilere başlangıç sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Astrolojik İlişki Danışmanlığı ve İlişki Uyum Analizi hakkında detaylı bilgi ve randevu almak için miray.ertugrl@gmail.com adresine yazabilir, whatsup veya telefon üzerinden detaylı bilgi ve randevu alabilirsiniz. 05388533967



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder