28 Mart 2015 Cumartesi

Terazi Burcunda Kanlı Ay Tutulması ve Burçlara Göre Etkileri

 4 Nisan 2015 Cumartesi günü 14:30 civarında Terazi burcunda tam Ay tutulması gerçekleşecek. Tutulma haritasında Aslan burcu yükseliyor ve tutulma 3. & 9. Ev akslarında gerçekleşiyor. Jüpiter’den destek alan Güneş, Uranüs’e oldukça yakın… Plüto, Güneş ve Ay arasındaki T-karenin apexinde Plüto bulunuyor. Tutulma yöneticisi Venüs'ün Boğa burcunda yer alması, temkinli hareket etmemizi kolaylaştırıyor.  İlişkilerimizi yargılayarak adil kararlar alabilir, ihtiyaçlarımızı ve sahip olduklarımızı tartmak isteyebilir, geçmişte yaşadığımız ilişkilerle ilgili takıntılı düşüncelere çekilebiliriz…



Ay Nasıl Tutulur ?
 Bilinç katmanımızın derinlerini ve duygularımızı temsil eden Ay, güneş sistemi gezegenleri içerisinde dünyaya en yakın konumda bulunan gök parçasıdır. Bu yakınlıktan dolayı enerjisini çok yakından hissederiz. Ay tutulması, Ay ve Güneş’in karşı karşıya gelmesiyle oluşan Dolunay evresinde gerçekleşir ve yılda 2 veya 3 kez yaşanır. Tutulma sırasında Dünya, Ay ve Güneş karşıtlığının tam ortasında, aynı hizada yer alır. Dünyanın bu etkileşimin tam merkezinde olması, büyük bir kozmik enerjinin açığa çıkmasına neden olur. Bu etkiyle birlikte bilinçaltımızda bastırılan duygular gün yüzüne çıkar ve duygusal türbülanslar yaşarız…



Kanlı Ay Nedir ?
 Ay, Güneş’ten aldığı ışığı yansıtarak parlar. Ay ışığı aslında Güneş’in ışığıdır. Güneş’in renk tonlarının Ay yüzeyinde görülmesi olağan bir durumdur ve tutulma zamanlarına özgü değildir. Tutulmaların etki derecesine göre çeşitleri bulunmaktadır. Tam, parçalı, hibrit ve halkalı olmak üzere dört türde gerçekleşir. 2014 Nisan ayında başlayan Koç-Terazi aksındaki tutulmalar, Tam ay tutulması serisinde gerçekleşiyor.  Kanlı Ay’ın iki nedeni bulunmaktadır. Birincisi tutulmanın Tam Ay Tutulması olmasından kaynaklanmaktadır. İkincisi ise Ay’ın dünyaya çok yakın konumda bulunmasındandır. Kanlı Ay tutulması, tutulma etkilerini çok yoğun ve en yüksek dozda yaşadığımızın habercisidir…


                Terazi Burcunda Gerçekleşen Tam Ay Tutulmasının Etkileri…   

 Mart ayının son haftalarından itibaren tutulmanın etkilerini yoğun bir şekilde hissetmeye başladık. Peki bu tutulma da hangi olaylar gündemimizde olacak ? Bu sorunun cevabı için 2014 yılının Nisan ve Ekim aylarında yaşadığımız olayları gözden geçirebiliriz. O zamanlarda eksik kalmış konular ve çözüme kavuşamamış olaylar yeniden karşımıza çıkacaktır. Bastırdığımız duyguların açığa çıkmasıyla birlikte geçmişe dönebilir, yaşadıklarımızı sorgulayabiliriz. Terazinin bir kefesinde bireysel - duygusal ihtiyaçlarımız, diğer kefesinde ilişkilerimiz ve ilişkiden aldıklarımız olacak…

 İlişki kurma ihtiyacımızın yükselmesi, insan ilişkilerinde uyumlu ve adil davranmamızı kolaylaştıracaktır. Kuzey ay düğümü etkisi, biz bilinciyle hareket etmenin ve ilişkileri korumanın kazanç sağlayacağını gösteriyor. Haksızlığa tahammülümüzün olmayacağı bu süreçte, eşit olmayan durumlar karşısında abartılı duygular sergileyebiliriz. Reddedilme ve onay görememe korkumuza, kararsız düşünce ve davranışlar eşlik edebilir… İlişkilerimizde ihtiyacımız olan dengeyi ve aradığımız uyumu buladığımızda, özgür duyguların rüzgarına kapılıp başka göklere uçabiliriz…

Takıntı haline getirdiğimiz saplantılı ilişkiler, karanlık duygularımızı harekete geçirebilir. Üstünü örttüğümüz haksızlıklara isyan edebilir, sabır gösterdiğimiz olaylara tepki vermek isteyebiliriz. Bir İngiliz atasözü der ki; “Hayat, herşeyin tersini görecek kadar uzundur.” Şartları değiştirmeye çalışmak, kendimize acımak yerine, zamana biraz zaman tanımalı ve kendimize odaklanmalı. BEN var olduğu için VAR bu DÜNYA ASLında… Kişileri değerli ve özel kılan, vazgeçilmez yapan BİZ’iz. Egonun hırslarını sevgiyle süslemek yerine, özdeğeri saygıyla beslemeli, kendi değerlerimize saygı göstermeliyiz.



Tutulmanın Öncü nitelikte gerçekleşmesi etkilerini daha da güçlendiriyor. Daha önce yapılmayanı ortaya koyma ve bağımsız olma isteğimiz oldukça yüksek.. Önceden cesaret edemediğimiz yeniliklerin içinde bulabiliriz kendimizi. Uzun süredir sorunlu olan ilişkiler bitebilir. Aniden başlayan sürpriz aşklar gündeme bomba gibi düşebilir. Mevcut ilişkilerimizde radikal kararlar alabilir, yeni düzenlemeler yapabiliriz. Yüksek enerjimizi kontrol ederek farkında yaşayabildiğimiz sürece, tutulmanın etkilerini olumluya çevirebiliriz.

Ay tutulmaları, korkularımızın açığa çıktığı zamanlara işaret eder. Bilinçaltımızın derinlerinde yatan kaygılar gün yüzüne çıkar… Normal zamanlarda bastırdığımız ve çoğu zaman reddettiğimiz korkulu duyguların görünür olması, huzursuz hissetmemizin en temel nedenidir. Rüyalarımızda gördüklerimiz bu korkuların nedenlerini farklı bir boyuttan algılamamıza yardım eder. Aklımıza gelen her düşünce ve olayın vermek istediği bir mesaj, göstermek istediği bir ayrıntı vardır. Durumun farkında olmak ve yüzleşmek, çözümü beraberinde getirecektir.

Tutulmanın gerçekleştiği gün şaşırmamıza neden olacak sürpriz haberler alabiliriz. Bu haberler beklemediğimiz şekilde gelişen durumlar olabileceği gibi, şanslı gelişme ve fırsatları da beraberinde getirebilir. Aldığımız haberler ve öğrendiğimiz yeni gerçekler, yenilikçi ve modern düşünceler üretmemize yardım edecektir. Uzun süredir çözüm bulamadığınız, aklınızı kurcalayan sorular varsa, bu tutulma bir çok sorunuza cevap verebilir. Bu süreçte bel ağrıları yaşayabiliriz. Böbreklerimiz son derece hassas olacaktır.

   Dolunay’ın yaratıcı enerjisiyle birlikte ruhumuzu besleyen sanata daha fazla ilgi duyabilir, müzik dinlemekten, dans etmekten, resim yapmaktan, fotoğraf çekmekten fazlasıyla keyif alabiliriz. Başarılı ve oldukça yaratıcı eserler ortaya çıkacaktır. Modaya olan ilgimiz yükselebilir. Yeni trendleri takip edebilir, alışveriş yapmaktan keyif alabiliriz. Bu tutulmayla birlikte tüm olumsuz duygu ve düşüncelerimizi geride bırakmaya niyet edebilir, mantıklı ve akılcı kararlar vererek ilişkilerimizi ve hayatımızı yeniden yapılandırabiliriz.

 Bırakmak her zaman en kolay ve en zahmetsiz çözümdür. Bırakmak kaçmak demek değildir. Bırakmak herşeyi olduğu gibi kabullenmektir. A kişisiyle kurduğunuz ilişki size huzursuzluk veriyorsa, eskisi gibi mutlu etmiyorsa, bırakın gitsin... Bu bir düşünce ve davranış modeli de olabilir. Bu tutulma, değişime ve bırakmaya cesaret gösteren kişilere süprizlerle geliyor, seçim sizin… :)



Tüm Bu Etkiler Burçları Hangi Konularda Etkileyecek ?

Koç
İlişkiye yönelik duygusal ihtiyaçlarınızı gözden geçirebilir, ilişkilerinizi sorgulayabilirsiniz. Yeni ve radikal kararlar alabilir, bazı kişilerle yol ayrımına gelebilirsiniz. Uzun süredir devam eden sorunlu ilişkileriniz, trajik olayları beraberinde getirebilir… Yaşamınızı olumsuz etkileyen ve sizi huzursuz eden insanlardan, duygu ve düşüncelerden özgürleşmek isteyebilirsiniz. Ben yerine biz bilinciyle hareket etmeli, karar verirken karşınızdaki kişinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalısınız.
Boğa
Çalışma hayatınızda hareketli günler geçirebilir, günlük rutin işlerinizde değişiklikler yapabilirsiniz. Sağlığınıza çok dikkat etmeniz gereken bir süreçtesiniz. Vücut direnciniz hassas olabilir. Gördüğünüz rüyalar, derinlere gizlenmiş duygularınızla yüzleşmenize yardım edecektir. Geçmişte sizden gizlenmiş yeni gerçekler açığa çıkabilir, şaşırtıcı haberler alabilirsiniz. Yaratıcılığınızın yüksek olacağı bu süreçte, sorumluluklarınıza odaklanabilir, kişisel ihtiyaçlarınızla ilgilenebilirsiniz.
İkizler
Aşk hayatınızda yeni gerçekler öğrenebilir, arkadaş ortamlarınızda önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. İlişkilerinizi gözden geçirebilir, eşit olmayan koşullara tepki gösterebilir, geçmişten bugüne yaşadıklarınızı düşünebilirsiniz. Sorunlu ilişkileriniz sona erebilir. Bugünlerde yaşayacağınız olaylar, geleceğe yönelik hayallerinizin değişmesine neden olabilir. Bu değişimler modern yeniliklerden oluştuğu için şartlara kolay adapte olabilir, kendinizi geliştirme şansı yakalayabilirsiniz.
Yengeç
Duygularınızın fazlasıyla yüksek olduğu bugünlerde, geçmişte yaşadığınız ilişkiler sık sık aklınıza gelebilir. Kendinizi yaralı hissedebilir, yaşadığınız haksızlıklara tepki göstermek isteyebilirsiniz. Aile hayatınızda ve iş yaşamınızda önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Rüyalarınız özel mesajlar verecektir... Kendinizi rahatlatan aktivitelerle ilgilenerek korkularınızla yüzleşebilirsiniz. Ruhunuzu yoran düşünce ve davranışlarınızı geride bırakmanız gerekecek…
Aslan
Zihinsel faaliyetlerinizin hayli aktif olduğu bugünlerde, önemli haberler alabilir, yeni kararlar verebilirsiniz. Sürpriz yolculuklar gündeme gelebilir. Yapacağınız görüşme ve konuşmalar, uzun süredir cevap bulamadığınız soruları netleştirecektir. Aklınıza gelen her kişi ve olay, daha önce göremediğiniz ayrıntıları görebilmenize aracı olacaktır. Kararsızlıklar, yaşamınızı zorlaştırabilir. Yakın çevre ve kardeş ilişkilerinizde önemli gelişmeler gündeme gelebilir.
Başak
Değer verdiğiniz kişiler ve sizde iz bırakan olaylar sık sık aklınıza gelebilir. İlişkilerinize gösterdiğiniz özenin aynısını görmek isteyebilir, göremediğiniz durumlarda duygusal tepkiler sergileyebilirsiniz. Kendinizi güvende hissetmeye fazlasıyla önem vereceksiniz. Beklediğiniz paralar, sürpriz ödemeler gündeme gelebilir. Kişisel ihtiyaçlarınızı tamamlamak isteyebilir, alışveriş yapabilirsiniz. Hesaplarınızı ve harcamalarınızı gözden geçirmeli, gereksiz masraflardan uzak durmalısınız.
Terazi
Kişisel ve duygusal ihtiyaçlarınızı düşünebilir, güçlü ve yoğun duygular hissedebilirsiniz. Bilinçaltı korkularınız su yüzüne çıkacaktır. İlişkilerinizde sürpriz gelişmeler gündeme gelebilir. İlişkiye yönelik ihtiyaçlarınızı ve ilişkilerinizi adil bir şekilde yargılayabilirsiniz. Size uyum sağlamayan kişilerle yol ayrımına gelebilir, yaşamınızı olumsuz etkileyen davranışlarınızla yüzleşebilirsiniz. Yaşamınızda yapacağınız yenilikler; şanslı fırsatları beraberinde getirecek ve gelişim sağlamanıza yardım edecektir.
Akrep
Ruhsal dünyanızı aydınlatacak olaylar yaşayabilir, bilinçaltınızın derinleriyle yüzleşebilir, mesaj veren rüyalar görebilirsiniz. Sizde iz bırakan ilişkiler aklınızı meşgul edecektir. Geçmişte sizden gizlenmiş olaylar açığa çıkabilir, yeni gerçekler öğrenebilirsiniz. Yaşadıklarınızı adil bir şekilde değerlendirebilir, haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüz konuları sonlandırabilirsiniz. Zaman zaman kararsızlıklar ve belirsizlikler yaşayabilirsiniz. Bu günlerde sağlığınıza dikkat etmelisiniz.
Yay
Arkadaşlık ilişkilerinizi gözden geçirebilir, adil davranmayan kişilerle yol ayrımına gelebilirsiniz. Aşk hayatınızda yaşayacağınız sürpriz gelişmeler, radikal kararlar vermenize neden olabilir. Duygularınız yoğun olacaktır. Gelecekte yapmak istediklerinize farklı bir pencereden bakabilir, deneyimlerinizin ışığıyla yol alabilirsiniz. Kalabalık gruplar ve sosyal etkinlikler gündemde olacaktır. Gireceğiniz yeni ortamlarda yeni insanlar tanıyabilir, keyifli sohbetler gerçekleştirebilirsiniz.
Oğlak
Geçmişte yaşadığınız ilişkiler aklınızı meşgul edebilir. Yaşadığınız haksızlıkları düşünebilirsiniz. Kararsız düşünceler ve değişen duygular dengede kalmanızı zorlaştırabilir. Gelecekte yapmak istediklerinize öncelik vermeli, yaşanmışlıkları yaşandıkları yerde bırakarak hedeflerinize odaklanmalısınız. İş hayatınızda önemli gelişmeler gündemde olacaktır. İnsan ilişkilerinizden güzel destekler alabilir, deneyimlerinizle başka hayatlara yol gösterebilirsiniz.  
Kova
İnançlarınız doğrultusunda hareket etmek isteyebilir, hayat felsefenizi gözden geçirebilirsiniz. Hukuki işlerinizde önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Meslek hayatınız için gerekli olan eğitimler, kişisel gelişiminize yardım edecektir. Yolculuklar ve seyahatler gündemde olacaktır. Beklediğiniz haberleri alabilir, önemli konuşmalar gerçekleştirebilir, yeni ve radikal kararlar verebilirsiniz. Aklınızı meşgul eden bir çok soru, bu tutulmayla birlikte cevap bulacaktır.
Balık
Korku ve kaygılarınızla yüzleşebilir, sizde iz bırakan olayları düşünebilirsiniz. Geçmişte kapattığınız defterler, verdiğiniz kayıplar derin düşüncelere çekilmenize neden olabilir. Merak ettiğiniz konular hakkında araştırma yaparak korkularınızın üstesinden gelebilirsiniz. Size fayda sağlamayan insanları ve duyguları geride bırakmaya karar verebilir, yeni yollara girme cesareti gösterebilirsiniz. Beklediğiniz ödemeler gündeme gelebilir. İkramlarla ve jestlerle karşılaşabilirsiniz. 

Astrolog Miray Ertuğrul 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder