18 Mart 2018 Pazar

Merkür Retrosu ; Koç Burcunda ~Burçlara Etkileri (22 Mart–16 Nisan 2018)


 22 Mart’ta durağan (S) konuma geçen Merkür, 24 Mart’ta Retro (Rx) hareketine başlıyor. Koç burcunda gerçekleşen Retro seyrinde Mars ve Satürn’le kare, Ay düğümleriyle uyumla açıda olacak… Koç yöneticisi Mars ise oğlak burcunda hareket ediyor olacak… 14 Nisan’da tekrar durağan konuma geçecek ve 16 Nisan itibariyle Retro hareketini tamamlayacak…



 Bu yıl gerçekleşen Merkür Retroları ateş elementi burçlarda gerçekleşiyor ve yılın ilk Merkür retrosuna Koç burcuyla başlıyoruz. Merkür Koç burcundayken; hızlı düşünme, çabuk kavrama, düşüncelerimizi hızlı bir şekilde eyleme koyma, farklı ve öncü fikirler üretme, iletişim ve ifademizde net, kararlı olma potansiyelimizi güçlendiren etkiler yaratır. Gölge etkileri ise düşünmeden konuşmak, kırıcı olabilecek ifadeler kullanmak, hızlı konuşmak, kendi fikirsel doğrularımızın bencilliğine kapılmak olacaktır. Bu etkiler 7 Mart tarihinde başladı ve 13 Mayıs tarihine kadar devam edecek…

 Merkür Retro zamanları hayata biraz es vermek, dinlenmek ve sakinleşmek, elimizdeki işleri bitirmek, zihnimizi boşaltmak için olumlu etkiler yaratır. Çözümsüz kalan ve kafamızı kurcalayan pek çok konuyu farklı perspektifle görme ve aydınlanma şansı yakalarız. Retro zamanları sabırlı olmamızı gerektiren bir çok durumla karşılaşırız. “Bu Retro döneminde de sabır en önemli desteğimiz olacak ve koç burcunun aceleci, sabırsız doğasını dengelemek için Mars Oğlak’tan güç alacağız… “ Kişisel hedeflerimiz, amaçlarımız odak noktamız olabilir ve bu hedefleri başarmak için ihtiyacımız olan planlama, sorumluluk alma konusunda yeni deneyimler keşfedebiliriz.



~ 20 Mart itibariyle Merkür iyice yavaşlayacak… En stresli ve zorlayıcı günleri durağan konumda olacağı 22 – 23 Mart ve 14 – 15 Nisan tarihleri olacaktır. Bugünlerde çok önemli iş ve görüşmeleri, ciddi konuları gündeme getirmemek isabetli olacaktır.

~ 30 – 31 Mart’ta Ay düğümleriyle açısı kesinleşecek ve tam da dolunay zamanına denk gelen bugünlerde kadersel kararlar, geleceğimizi etkileyecek önemli farkındalıklar açığa çıkacak…

~ 1 Nisan’da Güneş Merkür’e kavuşacak ve 20:49–20:57 saatleri arasında kavuşum hali kesinleşecek.Bugün aklımıza parlak fikirler gelebilir ve önemli haberler alabilir, konuşmalar yapabiliriz. Tam kavuşum saatleri niyet, dua ve dilek çalışmaları yapabiliriz.

~ Nisan’ın ilk günlerinden itibaren etkisini hissedeceğimiz, 3 – 4 – 5 Nisan’da kesinleşen Mars-Satürn karesi; düşüncelerimizin hız ve ciddiyet kazanacağını, geçmişle ilgili konuların gündeme geleceğini ve iletişimde sert ifadeleri tetikleyebilir. Bugünlerde sözel tartışmalardan uzak durmak, zihinsel kaygıları azaltmak önem kazanacaktır…

(Bireysel doğum haritanızda Koç, Oğlak, Kova ve Aslan burcunun yer aldığı, Natal Merkür’ünüzün bulunduğu ve İkizler, Başak burçlarının yönettiği evlerde önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yukarıda bahsedilen temalar bu alanlarda görünür olacaktır. )




 Merkür Retrosunda Neler Yapabiliriz ?
·                         Daha önceden başladığımız ve yarım bıraktığımız bütün işleri tamamlayabilir, kendimize daha fazla vakit ayırarak dinlenmeye zaman ayırabiliriz.
·                         Bozuk olan elektronik aletlerimizi ve eşyalarımızı tamir ettirebiliriz.
·                         Derste ya da işte anlamadığımız konuların üzerinden tekrar geçebiliriz. Bilgileri pekiştirmeye yönelik çalışmak, tekrar etmek süreç boyunca çok verimli olacaktır.
·                         Retro nedeniyle durdurduğumuz işlerle ilgili araştırmalara ve çalışmalara devam edebiliriz. Yarım bıraktığımız kitapları bitirebiliriz. J
·                         Evimizi, eşyalarımızı, çekmeceleri, kıyafetlerimizi düzenleyebilir; kullanmadığımız eşyaları ihtiyaç sahipleriyle paylaşabiliriz.
·                         Unutamadığımız kişileri arayabilir, karmik borçlarımızdan özgürleşebilir, kırgınlıklarımızı ifade edebilir, kırdığımız insanlardan özür dileyebiliriz.
·                         Kendimizi ifade etmek için ekstra çaba harcamak yerine, kendimizi daha çok dinlemeli ve tüm hayatımızı, ilişkilerimizi ve kararlarımızı gözden geçirebiliriz. 

Merkür Retrosunda Yapılmaması Gerekenler…
·                     Elektronik alet, telefon vb. eşyalar satın almamalıyız.
·                     Her türlü yeni girişimden uzak durmalı, önemli konularda risk almamalıyız.
·                     Anlaşma, sözleşme, kira kontratı gibi evrak ve imza işlerini ertelemeliyiz.
·                     Mail atarken ve mesaj gönderirken, arama yaparken alıcı bilgisini iki kez kontrol etmeliyiz.
·                     Eski sevgiliyle barışmak, yeni tanıdığımız insanlarla ilişkiye başlamak, ortaklık süreç boyunca kurmak tavsiye edilmez.
·                     Söz vermek, yeni kararlar almak bu süreçte almak uygun değildir.
·                      Yeni iş projelerini ve teklifleri etraflıca düşünmek ve Retro bitimiyle karar vermek uygun olacaktır.
·                     Olayları kendi açımızdan değerlendirme ve objektif olamama bu süreçte daha çok yaşanır. Karşımızdaki kişinin ne demek istediğine kulak vermeliyiz.
·                     Elektronik aletlerde arızalar, internette kopmalar ve yavaşlamalar, trafikte gecikmeler, uçuşlarda rötarlar, beklenen haberlerin ve yapılacak konuşmaların gecikmeye uğraması bu süreçte daha sık karşımıza çıkabileceği için, sakin ve akışta kalmak, kontrol duygusundan çıkmak, gideceğimiz yerlere daha erken gitmek huzurumuzu artıracaktır.  
·                     Süreç boyunca kişisel gelişimimize odaklanmak, inançlarımızı ve hedeflerimizi gözden geçirmek, kendimize yeni bir rota belirlemekte çok verimli olacaktır. 

 Merkür Retrosunun ve önemli gezegen geçişlerinin bireysel haritalarınıza göre etkisini öğrenmek için aylık astroloji danışmanlığından yararlanabilir, yıllık ve genel yorumlarla yaşam kalitenizi artıracak, bu etkileri yaşamanızı kolaylaştıracak verimli bilgiler elde edebilirsiniz. İletişim; 0538 853 39 67 – uranusyen@gmail.com

Miray Ertuğrul

Merkür Retrosunun Burcunuza Göre Etkileri
Koç

Boğa

İkizler

Yengeç

Aslan

Başak

Terazi

Akrep

Yay

Oğlak

Kova

Balık



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder