6 Eylül 2015 Pazar

Hasat Zamanı; Başak Burcunda Güneş Tutulması…

13 Eylül 2015 Pazar günü 09:41’de Başak burcunda parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecek. Tutulma haritasında Jüpiter & Neptün karşıtlığı dikkat çekiyor. Uranüs’ün karşında yer alan tutulma yönetici Merkür’ün Plütoyla yaptığı sert etkileşimi, Venüs sekstili yumuşatmaya çalışıyor. Ay ~ Güneş kavuşumu; Chironun tam karşısında yer alıyor.



 Ekinlerin hasat zamanına denk gelen Güneş Başak seyri; yarım yıl boyunca verdiğimiz emeklerin, gösterdiğimiz çabaların sonuçlarını almaya başladığımız zamanlara işaret eder. Çalışmak, üretmek, verimli olmak, titiz davranmak, detayları yakalamak, yaptığımız işlerin topluma ve insana fayda sağlaması, yardımlaşma bu zamanlarda daha önemli hale gelir.

 Tanrı’nın mükemmelliğini ve kusursuzluğunu göstermek üzere bu dünyaya gelen Başak burcu insanları, çalışkan ve yardımsever duruşlarıyla örnek kişi olmayı çoğu zaman başarırlar. Detaylara fazlasıyla açık olan algıları, eksikleri kolayca fark ederek eleştirel davranmalarına neden olur. Keskin zekaları ve pratik buluşları; el çabukluğunu ve üretme becerisini beraberinde getirir.

Eski Zamanlardan Günümüze Tutulmalar ve Değişken Burçlardaki Tutulma Etkileri…

Ekinoks zamanlarına yakın tarihlerde gerçekleşen, Ay ~ Güneş ve Dünya’nın aynı enlem üzerinde bir araya gelmesiyle oluşan Güneş tutulması; Yeniay enerjisi taşır. Tutulma etkileri, tutulma tarihinden itibaren 6 ay boyunca devam eder.  Değişken burçlarda gerçekleşen tutulmalar etkisi en az olandır. Günlük hayatımızda ve rutinlerimizde bir takım değişiklikler gündeme gelir. Güneş tutulmasından hemen sonra 28 Eylül’de gerçekleşen Ay tutulması; duygusal yüklerimizden tam anlamıyla arınmamıza, özgürleşmemize yardım edecektir.

Tutulmalar eski astrologlar tarafından korkuyla karşılanırdı. Tutulma zamanları artan ölüm oranları, doğal afetler, dünya gündeminde meydana gelen önemli olaylar, insan hayatında yaşanan bitişler ve stresli zamanlar endişe yaratırdı. Modern astrologlar ise tutulma zamanlarına arınma, yenilenme süreci olarak bakıyor ve bir fırsat olarak değerlendiriyor. Tutulma zamanı; biriktirdiğimiz ve bastırdığımız duyguların açığa çıkmasıyla birlikte, yüklerimizi sırtımızdan atarak değişime cesaret ediyor ve yeni yollarda, özgürce, dik bir şekilde yürümeye başlıyoruz…




Başak Burcunda Güneş Tutulması Etkileri

 Zihinsel aktivelerimizin hız kazanmasıyla birlikte, düşüncelerimizi durdurmakta, sakin ve endişesiz olmakta zorluk çekebiliriz. Minik ayrıntılara takılarak bütünü görmekte zorluk çekebilir, olaylar beklediğimiz gibi gelişmediğinde hüsrana uğrayabiliriz. Geçmişle ilgili konular, takıntı haline getirdiğimiz düşünceler zihnimizi fazlasıyla meşgul edecektir. İlişkilerde ve iletişimde; kırıcı sözler, egoyu ön plana çıkaran sert ifadeler, geçmişte yaşanan ve üstü kapatılan olayların yeniden gündeme getirilerek yüze vurulması, gerçek dışı ve paranoyak düşünceler üretilebileceği için; temkinli ve bilinçli olmamız gerekecektir. Her türlü maddi yatırımlardan ve risk içeren girişimlerden uzak durmak kazançlı olacaktır. Gerçekle yanlışı ayırt etmekte zorlanabileceğimiz için, atmayı düşündüğümüz büyük adımları sonraki tarihlerde gündeme getirmeliyiz.

Başak burcu karmayla ilişkili olduğu için, kendimize dönerek vicdan muhasebesi yapabilir, haksızlığa uğradığımız ya da haksızlık ettiğimiz insanları hatırlayabiliriz. Bu süreçte sona eren ve bizi hayal kırıklığına uğratan olaylar; geçmişte ki hatalarımızın karması olabilir. Kaygılı ve evhamlı hallerimizi kontrol ederek, akışta kalmayı ve yaratıcıya teslim olmayı başarabilirsek; bütün bitişlerin, yepyeni mucizeleri hayatımıza taşıyacağına tanık olabiliriz. Geçmişte yaşanan olaylarla ilgili nedensiz bir acı çekme hali, acı travmaların yeniden hatırlanması, kendimizi yetersiz ve yara almış hissetmek; bu tutulmanın teması olacaktır…

İnsan ruhuna erdem kazandıran, büyümesini, gelişmesini ve öğrenmesini sağlayan ortak duygumuz; acıdır. Canımız acıdığında vazgeçebiliriz, sevdiğimiz insanları terk etme cesaretini göze alabiliriz. Acımızı dindirebilmek için bir şeyleri değiştirmeye, farklı bir yola girmeye razı oluruz. Ruhumuzun şifası; yine yaşadığımız o acının içinde, gözlerimizden akan damlalarda gizlidir… Geçmişten bugüne yaşadığınız olaylarda, şifa bulamadığınız, hala üzüldüğünüz anılar kaldıysa; 13 Eylül haftası bu konular yeniden aklınıza gelerek melankolik bir ruh haline girmenize neden olabilir. Bu sefer olaylara farklı bir pencereden bakabilir, daha önce göremediğimiz ayrıntıları ve durumları fark ederek şifalanabilirsiniz.

Hayatta yaşadığımız iyi-kötü herşeyin karma yasasına göre tam karşılığı vardır. Bir insanın canının yanmasına neden olduysanız üzerinden çok geçmeden aynı yerden sizin de canınız yanar. Çok sevdiğiniz biri size haksızlık ettiğinde, evren başka bir yerden öyle bir mucize gönderir ki, o kişi farkında olmadan yükselmenize neden olmuştur. Bu melankolik süreçte aklınıza gelen geçmişle ilgili acı kayıtlarını, olaylar zinciri üzerinde düşünmenizi tavsiye ederim. Sonrasında neler oldu, ne yaşadınız, neler kazandınız, şimdi nasılsınız?

Yaratıcı, ne yaptığınızı ve kalbinizden ne geçtiğini en iyi bilendir. Yaşadığınız hiçbir zorluk, verdiğiniz hiç bir emek mükafatsız kalmaz. Şüphesiz ki hayat, çabalayan, emek veren, pes etmeyen, cesur davranan insanları daha çok sever. Bu tutulmada kişisel gelişiminize ve sağlığınıza yönelik attığınız her adımı evrenin mucizeleri kutsayacak ve yaşamınıza cömertçe güzelliklerini sunacak... Hatalarla yüzleşmek, yanlışı görmek ve ders almak en büyük kudrettir. Bu zamana kadar yaptığımız hatalar şu an’da, geçmişte kaldı. Geleceği tasarlamak, güzel yollarda yürüyebilmek bizim elimizde…

Bu süreçte biten ilişkiler, işler, olaylar, konular evrensel plana hizmet ediyor olacak ve yeniliklerin önünü açacak. Uzun süredir mutsuz olmanıza neden olan kişilerle yollarınızı ayırmak, sizi mutlu etmeyen bir iş ortamına veda etmek, ruh ve beden sağlığınızı olumsuz etkileyen alışkanlıkları bırakma kararı almak için şahane bir zamandayız. Başak’ların hasat zamanını, emeklerin karşılığını almayı anlatan bu tutulma; çabalarımızı ve attığımız yeni adımları karşılıksız bırakmayacak.





Jüpiter ~ Neptün karşıtı ve Türkiye Gündemi

İnançlarda çözülmeyi, gerçeği ve yanlışı birbirinden ayırt etmenin zor olduğunu ve yanlış girişimlerde bulanabileceğimizi gösteren bu önemli görünümün etkilerini bir süredir hissediyoruz. Son aylarda ülkemizde artan ölüm oranları ve gündemdeki üzücü haberler kritik bir sürecin içinde olduğumuzu gösteriyor.

Jüpiter ~ Neptün karşıtının tarihte yarattığı etkilere baktığımızda, 1. Ve 2.dünya savaşlarının başladığını, çatışmalarda ve ülkelerarası anlaşmazlıklarda artış olduğunu görüyoruz. Bu karşıtlığın Türkiye haritasında ay düğümleri üzerinde gerçekleşmesi oldukça dikkat çekiyor.

Güney Düğüm ~ Neptün kavuşumu; kontrolümüz dışında gelişen kayıpları, ülke gündeminde alınabilecek yanlış kararları, maddi yatırımlarda riskli bir süreçte olduğumuzu ve temkinli hareket etmemiz gerektiğini gösteriyor. Jüpiter ~ Kuzey düğüm kavuşumu; bu krizin bir çıkış yolu olabileceğini, ülkemizin gelişimine yönelik kadersel bir etkinin gündeme gelebileceğini gösteriyor.

Türkiye tarihinde büyük izler bırakabilecek önemli bir dönemdeyiz ve yaşayacağımız herşey ülkemizin kadersel planıyla doğrudan orantılı olacaktır. Bu tutulmayla birlikte ülkemizin gitmesi gereken yolu, uygulaması gereken stratejileri daha net görebilecek, gelişimimize engel oluşturan etkenleri önümüzdeki 6 ay boyunca daha iyi anlamayı başarabileceğiz.





Güne Tutulmasının Burcunuza Göre Etkileri

Koç
Bu tutulma, iş hayatınızda yeni başlangıçlara işaret ediyor. Çalışma koşullarınızdan memnun değilseniz işinizden ayrılabilir, yeni iş teklifleri alabilir ve iş görüşmelerine katılabilirsiniz.  İşinizden memnunsanız terfi edebilir, yeni projeler imzalayabilir, günlük hayatınızda tempolu günler geçirebilirsiniz.
Boğa
Bu tutulma, aşk hayatınızda yeni bir sayfa açılacağını gösteriyor. Sorunlu giden ilişkinizi bitirme kararı alabilir, mutlu birlikteliğinizi resmiyete dökebilirsiniz. Çocuklarınızın hayatında önemli yenilikler gündeme gelecektir. Hobilerinize yönelik eğitimler almak, yeteneklerinizi geliştirmek için harika bir zaman.
İkizler
Bu tutulma, enerjinizi aşağıya çeken ve kaygılarınızı tetikleyen davranışlarınızı bırakmanız gerektiğini gösteriyor. Ev almayı veya yer değiştirmeyi düşünüyorsanız beklediğiniz fırsatlar gündeme gelebilir. Yeni tekliflerin gündemde olduğu bu dönemde, alacağınız kararları sakince vermeli, çok iyi düşünmelisiniz.
Yengeç
Bu tutulma, beklediğiniz haberlerin ve yeni tekliflerin gündeme geleceğini gösteriyor. Reklam, basın, yayın, iletişimle ilgili konularda yeni adımlar atabilir, fikirlerinizle dikkat çekebilirsiniz. Düşüncelerinizi hayata geçirmek ve yakın çevrenizden yardım almak için güzel bir zaman. Karar verirken sezgilerinizi dinleyin.
Aslan
Bu tutulma, kazançlarınızı artırabileceğiniz yeni fırsatlarla karşılaşmanıza yardım edecektir. Yeni bir iş teklifi veya ek iş fırsatları gündeme gelebilir. Kendinizi güvende hissetmeye önem vereceğiniz bu süreçte, yeni atacağınız adımları çok iyi düşünmeniz, risk almamanız önem kazanacaktır.
Başak
Burcunuz üzerinde gerçekleşen bu tutulma, hayatınızda yepyeni bir sayfa açıldığını gösteriyor. Yaşamınızda vadesi dolan kişiler ve olaylar kendiliğinden biterek hayatınıza gelecek yeniliklerin önünü açacaktır. Düşündüğünüz her türlü girişimi başlatmak, kararlarınızı hayata geçirmek, yeni adımlar atmak için çok verimli bir süreçtesiniz.
Terazi
Bu tutulma geçmişte yaşadığınız olayları yeniden hatırlamanıza neden olabilir. Sizden gizlenen gerçekler açığa çıkabilir. İş hayatınızda hareketli günler geçireceğiniz için sağlığınıza özen göstermelisiniz. Bedeninize zarar veren alışkanlıkları bırakmak, diyete başlamak, yenilenmek için güzel bir zaman.
Akrep
Bu tutulma, hayallerinize adım atmanıza yardımcı olabilir. Yeni gruplara girebilir, kurslara katılabilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Hayatınızda vadesi dolan konular sona ererek yaşamınıza gelecek olan yeniliklerin önünü açacaktır. Aşk hayatınızda da yeni bir sayfa açabilirsiniz.
Yay
Bu tutulma, iş ve kariyer hayatınızda terfi etme şansını, iyi iş pozisyonlarını gündeme getirecektir. Karşılaşacağınız teklifleri değerlendirirken iyi düşünmeli, doğru adımlar atmaya gayret etmelisiniz. Güçlü kişilerden güzel destekler alacağınız bu süreçte, yeteneklerinizle insanların dikkatini çekebilirsiniz.
Oğlak
Bu tutulma, seyahat konularında, yabancılarla kurduğunuz uluslararası işlerde ve eğitim hayatınızda yeni bir döneme işaret ediyor. Kariyer hayatınız için gerekli olan seminerler, eğitimler gündemde olacaktır. Rehber ve vizyon rüyalar göreceğiniz bu süreçte, rüya günlüğü tutmanız yararlı olacaktır.
Kova
Bu tutulma, ortaklaşa iş tekliflerini ve maddi kazanç fırsatlarını gündeme getirebilir. Beklediğiniz ödemelerle ve miraslarla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Maddi konularda büyük riskler almamanız, karar vermeden önce birkaç kez düşünmeniz yararlı olacaktır.
Balık
Bu tutulma ikili ilişkilerinizde yeni bir dönemin başladığını müjdeliyor. Sorunlu giden ilişkilerinizi noktalayabilir, yeni insanlarla tanışabilir, güçlü kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Uzun süredir devam eden ilişkilerinizde söz, nişan, evlilik gibi kararlar gündeme gelebilir. Ciddi ilişki kurabileceğiniz insanlarla tanışabileceğiniz bir dönemdesiniz. 

Miray Ertuğrul 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder