27 Temmuz 2015 Pazartesi

Kova Burcunda Dolunay & Burçlara Etkileri


 31 Temmuz 2015 Cuma günü 13:42’de Kova burcunda Dolunay gerçekleşiyor. Dolunay haritasında Akrep burcu yükseliyor, Ay ve Güneş karşıtlığına kare yapıyor. Dolunay’ın klasik yöneticisi Satürn Jüpiter’e kareye gidiyor. 3 ve 9. Ev aksları ön planda… Dolunay günü Rx-Venüs Aslan burcuna geçiş yapıyor…




Ay,  “Dolunay” Fazını Aldığında…
Geceleri gökyüzünü aydınlatan Ay, insanın karanlıkta kalan duygularını, bilinç katmanının derinlerini temsil eder. Yaşadığımız olayların duygu kayıtları, yüzleşemediğimiz durumlar, farkında olmadığımız korkular, sonra çözmek adına ertelediğimiz her duygu bu karanlığa hapsedilir. Ay, Güneş ışığının tam karşısına geçerek Dolunay fazını aldığında, derinlere ittiğimiz bu duygular görünür hale gelir. Yaşadığımız yüzleşme durumu; huzursuz hissetmemize, uykularımızın kaçmasına neden olur. Kendi içimizdeki sorunları çözemediğimizde; ilişkilerimizde daha saldırgan davranır, çevremize karşı hırçın bir tavır sergileriz. Yeryüzündeki enerjinin en yüksek seviyeye geldiğini de hesaba katarsak abartılı tepkilerimizin nedenini net bir şekilde anlayabiliriz. Dolunay evreleri; yüzleşme, aydınlanma, fark etme ve bırakma zamanıdır…




Zodyak’ın Özgür, Asi, Bilge ve Tarafsız Ruhu; Kova
 Kova burcunun sembolündeki Su dalgası; insana yaşam veren ve onu diğer canlılardan ayıran bilgiyi, rasyonel becerileri, bereketi, paylaşmayı temsil eder.  Geleceği görebilen keskin zekası umutları beraberinde getirir. Oğlak burcundaki Satürn, sistemi kurmakla ve sınırlandırmakla ilişkiliyken, Kova burcuna geldiğinde mantıklı, gerçekçi, tarafsız ve bilimseldir. Kova burcunun bilgiyle dinginleşmiş, paylaşımcı ve herkesi içine alan liberal bir doğası vardır. Sahip olduğu tarafsızlık, egosunu aşağıya çekmiş olmasından gelir. Bireysel özgürlüğü savunurken insanlarla bir arada olmak istediği için çelişkili bir görünüm sergiler. Amacı ve vizyonu; bilgiyi, bilimi ve zihin gücünü ön planda tutmak, yenilik yaratmak ve alışılmış düzenin dışına çıkmaktır. Tüm bunları ortaya koyarken asi ve hümanist bir yaklaşım sergiler.


Kova Burcunda Dolunay Etkileri…
 Bu ay gerçekleşen ikinci Dolunay’ın yaşanması, gökyüzünde hava elementinde hiç gezegenin bulunmaması Dolunay etkilerini yoğun bir şekilde yaşayacağımızı gösteriyor. Toplum için bir şeyler yapma ve fayda sağlama isteğimiz, grup ve takım çalışmalarını gündeme getirebilir. Yaşamakta olduğumuz zor zamanları göz önünde bulundurursak; isyan edebilir, bağımsız ve özgür yaklaşımlar sergileyebiliriz. Bir olma ve birlik içinde hareket etme isteğimiz dayanışmaları gündeme getirecektir. Denenmemiş yollara girme, alışılmış düzenin dışına çıkma isteği tüm hücrelerimizi sarabilir. Sorumlulukları gözümüzde büyütme, karamsar bir bakış açısına sahip olma Dolunay’ın olumsuz etkileri olacaktır. Bir yanımız değişim için güçlü bir istek duyarken diğer tarafımız risk almaktan çekinebilir.

 Sınırlarımızı test eden şaşırtıcı durumlarla karşılaşabilir, ruhumuzun derinlerinde var olan çılgın ruhumuzu özgür bırakabiliriz. J Normal zamanlarda sıra dışı olan konular Kova geçişlerinde daha kolay kabul görür. Bunun verdiği cesaret hayatımızı renklendirecektir. Derinleri ve bilinmeyeni keşfetme arzumuz, bilginin peşinden gitme ve öğrenme isteğimizi tetikleyebilir. Gizemimizi korumakla görünür olmak arasında çelişkiler yaşayabilir, kararsızlıklara açık olabiliriz. Teknolojik gelişmeler, astroloji, astronomi ve uzay bilimleri, keşifler, buluşlar, icatlar, bilime dayalı pek çok konu sohbetlerimizi zenginleştirecektir. Rutine dönüşen davranışlarımız, eskimiş kalıplarımız gözümüze batabilir. Bu durum yenilik içeren değişimlere kabul etmemizi kolaylaştıracaktır.

 Hava elementi eksikliği, zihinsel konularda; konuşurken, yazarken, karar verirken zorluk yaşayabileceğimizi gösteriyor. Bu durum ilişkilerde anlaşması zor tartışmaları gündeme getirebileceği için bilinçli hareket etmeliyiz. Akıl ve kalp arasında ikilemde kalabilir, duygu ve düşüncelerimiz arasında kararsızlıklar yaşayabiliriz. Kova burcunun asi ruhu Dolunay’ın yüksek enerjisiyle aktive olacağı için; otoriteye ve kurallara başkaldırı gözlemlenebilir. İnsanların isteği doğrultusunda hareket etmekte zorlanabilir, emir almaktan, birilerinin bize ne yapmamız gerektiğini söylemesinden hoşlanmayabiliriz. Sağlık açısından; kalp çarpıntılarına, damar hastalıklarına, ödem ve dolaşım sorunlarına açık olacağız. Dolunay tarihinden önce beslenme planımızı düzenlemeli, ağır gıdalardan kaçınmalı, meyve ve su tüketimine önem vermeliyiz.

Bu dolunay’ın hayatınıza ışık, bereket, umut,  bilgi ve aydınlık getirmesini dilerim…

Sevgiyle…


Miray Ertuğrul 

Burcunuza Göre Etkileri; 


Koç
Arkadaş ortamlarınızda önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Bilmediğiniz gerçekler öğrenebilir, ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Yeni ortamlara girebilir, öğretici sohbetlere katılabilir, geleceğe yönelik hayallerinizi gözden geçirebilirsiniz. Aşk hayatınızla ilgili geçmişte kalan konular gündemde olacaktır.

Boğa
Geleceğe yönelik hedefleriniz doğrultusunda hareket etmek isteyebilir, iş ve kariyer hayatınızla ilgili önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Belirsiz olduğunuz durumlar netlik kazanabilir. Ailenizin ve evinizin ihtiyaçları gündemde olacaktır. Geçmişten gelen ve artık işinize yaramayan alışkanlıkları bırakma, yenilenme zamanı…

İkizler
Rehber ve vizyon rüyalar görebileceğiniz bu süreçte, rüyalarınıza odaklanmanız doğruları görebilmenize yardım edecektir. Eksik bilgilerinizi tamamlamak isteyebilir, öğretici sohbetlere katılabilir, tatile çıkabilirsiniz. Yol boyunca tanıyacağınız insanlar düşüncelerinizin zenginleşmesine ve aydınlanmanıza yardım edecektir.

Yengeç
Geçmişte kapattığınız defterleri gözden geçirebilir, yaşadıklarınızı düşünebilir, gizemini koruyan ve bilinmeyen konularla ilgili yeni bilgiler öğrenebilirsiniz. Miras, kredi, vergi gibi alacaklarınız ve beklediğiniz paralar gündeme gelebilir. Korku kaygılarınızla yüzleşebilir, ruhunuzu huzursuz eden durumları net bir şekilde görebilirsiniz.

Aslan
Enerjinizin fazlasıyla yüksek olduğu bugünlerde, ikili ilişkileriniz ve bireysel istekleriniz ön planda olacaktır. İlişkiye yönelik ihtiyaçlarınızı düşünebilir, içinde bulunduğunuz şartları gözden geçirebilirsiniz. Bilmediğiniz yeni gerçekler öğrenebilir, belirsiz olduğunuz durumlarla ilgili netlik kazanabilirsiniz. Yürütmekte zorlandığınız ilişkiler sona erebilir.

Başak
Çalışma hayatınızda ve günlük yaşamınızda hareketli ve tempolu günler geçirebilirsiniz. Tamamlamanız gereken rutin işlerinizi değişik yöntemlerle tamamlayabilirsiniz. Sağlığınıza özen göstermeli, yediklerinize dikkat etmeli, ödem sorununa karşı gerekli önlemleri almalısınız. Beklediğiniz haberler gündeme gelebilir.

Terazi
Aşk ve eğlence hayatınızla ilgili konular ön planda olacaktır. Keyif aldığınız etkinliklere daha fazla zaman ayırabilir, yaratıcılığınızın yükseldiğini hissedebilirsiniz. Sağlam temeli olmayan ilişkileriniz sona erebilir, uzun süredir devam eden ilişkilerinizde önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Gruplar arasında daha fazla yer alabilirsiniz.

Akrep
Ailenizin ihtiyaçları ve evinizle ilgili konular ön planda olacaktır. Geçmişten bugüne gelen alışkanlıklarınızı ve bilinçaltınızda yer eden konuları görmeyi başarabilirsiniz. Gelecek hedeflerinizde size katkısı olmayacak bağımlılıklarınızı bırakmalısınız. Bu dolunay, bu konularla yüzleşebilmenize yardım edecek.

Yay
İletişim trafiğinizin aktif olacağı bu günlerde, düşüncelerinizi etkili bir şekilde ifade edebilir, bilmediğiniz yeni gerçekler öğrenebilirsiniz. Akrabalarınıza zaman ayırmanız, kardeşinizin ihtiyaçlarıyla ilgilenmeniz gerekebilir. Yolculuklar gündemde olacaktır. Düşünce ve inançlarınızda radikal değişimler gündeme gelebilir.

Oğlak
Maddi kazançlarınız, ödemeler, harcamalar ve gelirler ön planda olacaktır. Güvende hissetmeye fazlasıyla önem vereceğiniz bu süreçte, değerlerinizi ve haklarınızı korumak isteyebilir, ilişkilerinizdeki alma-verme dengesini gözden geçirebilirsiniz. Maddi kazançlarınız artabilir, beklediğiniz ödemeler gündemde olacaktır.

Kova
Işığınızın ve enerjinizin yükseldiğini hissedebilir, duygusal ve kişisel ihtiyaçlarınız doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Sağlığınıza ve beslenmenize dikkat etmeli, sporu ihmal etmemelisiniz. Enerjiniz ve yaratıcılığınız fazlasıyla yüksek olacağı için bir şeyler üretmek çok daha iyi hissetmenize yardım edecektir. İlişkilerinizin ön planda olacağı bu süreçte, önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Balık
Ruhsal ve manevi farkındalıklarınızın yüksek olacağı bu süreçte, rüyalarınız önemli mesajlar verebilir. Kendi içinize dönmek isteyebilir, geçmişte yaşadıklarınızı sorgulayabilir, rutinlerinizin dışına çıkmak ve kendinizi yenilemek isteyebilirsiniz. Bilmediğiniz bazı gerçekler açığa çıkabilir. Sağlığınıza özen göstermelisiniz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder